Повечето хора, преболедували COVID-19, са защитени от повторна зараза поне шест месеца,

...
Повечето хора, преболедували COVID-19, са защитени от повторна зараза поне шест месеца,
Коментари Харесай

Възрастните по-често се заразяват повторно с коронавирус |

Повечето хора, преболедували COVID-19, са предпазени от повторна болест най-малко шест месеца, само че по-възрастните са по-податливи на реинфекция от младите, откриха датски специалисти, представени от Ройтерс и ДПА.

Изследването, резултатите от което са оповестени в сп.  " Лансет ", сподели, че единствено 0,65 процента от пациентите са с
позитивни резултати за новия корона вирус за повторно, след като към този момент са преболедували през първата и втората вълна от COVID-19 в Дания.

Това е доста по-малко от 3,27-те %, дали позитивен резултат с PCR тест, откакто преди този момент резултатите им са били негативни, предава Българска телеграфна агенция.

Изследването обаче откри, че хората над 65 години имат единствено 47 % отбрана срещу повторно заразяване спрямо 80 % от по-младите.

" Тъй като възрастните хора боледуват по-тежко и за жалост по-често умират, резултатите ни ясно демонстрират какъв брой е значимо да има политика за тяхна отбрана в пандемията " - сподели Стен Етелберг от датския Държавен серумен институт.

Авторите на проучването не са разкрили доказателства отбраната от повторна болест да намалява след шест месеца. Те обаче акцентират, че е належащо да се изследва и каква е отбраната от повторна болест с разновидностите на ковид.

Данните за разбора са събрани по време на националното тестване в Дания през 2020 година, когато са изследвани 69 % от популацията, или четири милиона души.

Коментирайки резултатите, проф. Роузмари Бойтън и проф. Дани Алтман от лондонския Имперски колеж споделиха, че те демонстрират по-ниска от предстоящата отбрана и са " по-притеснителни ", отколкото предишни проучвания.

" Тези данни удостоверяват, че за SARS-CoV-2 вярата за предпазен имунитет с естествено заразяване може да не е постижима и трайното решение е световна имунизационна стратегия с високо ефикасни ваксини " - обявиха те в коментара си, оповестен в " Лансет ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР